perjantai 31. heinäkuuta 2015

Hääpäivä Thassoksella

Tänään meillä on 11. hääpäivä, eli teräshääpäivä. Sen kunniaksi haimme paikallisesta leipomosta aamupalaa, jonka nautimme omalla parvekkeella.
Hääpäivän aamiainen
Aamiaisen jälkeen aurinkovoiteen levitys ja altaalle. Sain suostutella Anttia tilaamaan Hääpäivämythokset.
31.07.2004 ja 31.07.2015
Omistaja toi meille Mythokset ja samalla lahjaksi valkoviinipullon. Ihana ele, jollaista emme ole aiemmin taineet kohdata.
Hotel Gardenin omistajan hääpäivälahja
Rentouduimme päivän altaalla. Lounastakin tuli nautittua altaan äärellä. Päivä oli mukavan aurinkoinen. Tosin paikalliset itse äityivät sanomaan, että alkaa olla hieman turhankin kuuma. No... lämpöähän sitä turisti lähtee etelästä hakemaan!

Antti halusi jossain vaiheessa lähteä katsomaan Limenarian kylä viereisellä kukkulalla sijaitsevaa Palatakia. Palataki on vanhan saksalaisen kaivoskombinaatin pääkonttori ja omistajan asuintalo. Itse jäin altaalle nauttimaan auringosta.
Palataki

Palataki

Palataki

Palataki sisältä
Palataki koko komeudessaan
Hylätty kaivos

Limenaria

Metalian ranta
Limenarian kirkko
Palatakin retkeltä palasi altaalle todella hikinen mies. Matkalla oli kuulemma näkynyt kaksi autoa ja yksi kuumuutta valitteleva vanhempi rouva. Sen verran kuuma päivä oli, että paikallisetkin olivat tottuneesti hakeutuneet viilennystä sisätiloista. Onneksi suihku ja uima-allas toivat mukavaa viilennystä.

Illalla päätimme etsiä rantakadulta Tripadvisorin suositteleman ravintolan. Antti oli jo aiemmin katsellut, että ravintola olisi hieman sivussa tutulta reitiltä, mutta kuitenkin jossain päin rantaa. Rantakatu itsessään tuntui kuitenkin loppuvan lyhyeen ja niinpä teimme pienen mutkan "sisämaan" kautta takaisin rantakadulle, josta etsimämme Tavern Agistri miltei heti löytyikin.

Kyseisessä päässä rantaa oli melko hiljaista. Agistrissa saimme oikein hyvää palvelua. Litran viiniä ei tuotu kerralla, ettei lämpene turhaan. Kala oli todella hyvin valmistettu, kuten feta saganakikin.
Tavern Agistri

Tavern Agistri
Maittavan ruokailun aikana tuuli alkoi puhaltaa kovempaa ja taivaalle kohosi tummia pilviä. Opas oli kertonutkin edellisenä päivänä ukkosen ja sateen mahdollisuudesta. Tuuli riepotteli pöytäliinaa ja puhalteli hiekkapilviä sivukaduilta. Taivas myös leiskutteli komeasti, mutta sateelta ja varsinaiselta jyrinältä vältyttiin vielä tässä vaiheessa.
Tummat pilvet
Ruokailun jälkeen jäi vielä tilaa drinksuille, joten lähdimme kävelemään vielä rantakatua toiseen suuntaan. Päätimme kokeilla Must Baria, joka äkkiseltää näytti melkoiselta menomestalta. Kyseesä oli kuitenkin kovin rauhallinen baari. Liekö hieman uhkaavan näköinen sää säikäyttänyt asiakkaat. Meidätkin ohjattiin kohteliaasti rannan puolelta lähemmäs baaria istumaan, kun tuuli yhä edelleen puhalteli uhkaavan navakasti.
Must Bar
Drinksujen jälkeen hotellia kohti. Tässä vaiheessa jo muutama vesipisarakin ropsahti niskaan, mutta eipä se kuuman päivän jälkeen pahalta tuntunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti