tiistai 28. heinäkuuta 2015

Auto alle ja kiertämään Thassosta

Reitti: Limenaria-Pefkari-Potos-Astris-Archangelos Michael Monastery-Aliki-Kinyra-Potamia-Panagia-Makryammos-Limenas-Pachis-Skala Rachoni-Prinos-Skala Sotiros-Skala Kallirachi-Skala Maries-Maries-Limenaria-Theologos-Potos-Limenaria (tankkaus)
Thassoksen kartta
Kiersimme vastapäivää saaren

Ensimmäisen pysähdyksen saarikierroksella teimme Arkkienkeli Mikaelin nunnaluostarilla. Luostarissa oli nähtävänä pieni kirkko sekä matkamuistomyymälä. Itse luostarikäynti oli pieni pettymys. Pääkirkkoa ja muuta ympäristöä ei juurikaan päässyt näkemään. Ainakaan verrattuna muutama vuosi sitten Palerokselta tekemäämme Meteoran reissuun, jossa luostareihin pääsi tutustumaan yllättäväkin avoimesti. Muutamat kuvat tuli kuitenkin räpsittyä.
Archangelos Michael Monastery

Archangelos Michael Monastery

Archangelos Michael Monastery
Jokaiselta matkalta ostamme ikonin, joten täältäkin sellainen hankittiin. Hieman ihmettelin halvimpia ikoneja (2,80), mutta kai niillekin ostajansa löytyy.
Arkkienkeli Mikael

Luostarilta lähdimme kohti Panagian kylää. Kauniita maisemia soljui ohitse ja totesimme, että näin vastapäivään kiertäen saaren näkee paremmin.

Parkeerasimme Panagian kylän reunalle ja lähdimme kävelemään kohti Lover's Squarea. Matkalla ohitimme kauniin puron, jota seuraamalla löysimme aukiolle. Kuvat kertonevat siitä enemmän kuin sanat.

Panagia - Puron vierustaa pitkin kulkeva kävelytie

Panagia - Lover's squaren suihkulähde

Panagia - Sydänpuu Lover's Squarella
Panagia on pieni kylä, jossa liikennettä riittää. Vähän väliä oli joku turistibussi jumissa siinä ainoassa kurvissa, joka kylässä oli.
Panagian keskusaukio

Panagia

Panagia

Panagia - silta Lover's squarella

Panagia - kaunis seinämaalaus
Panagiassa pysähdyimme juomaan frappet ja miettimään mihin auton nokka seuraavaksi käännettäisiin. Päätimme suunnata  kohti Limenasia eli Thassoksen kaupunkia.

Limenaksessa löysimme parkkipaikan vanhasta satamasta. Lähdimme tutustumaan keskustaan kävellen pitkin shoppailukatua. Jokaisessa kojussa näytti olevan turisteille t-paitoja, lippiksiä, jne.

Koska nälkä alkoi kurnia, päätimme käydä syömässä meille suositellussa ravintolassa, Simi Restaurantissa. Tilasimme horiatikin, gavroksia sekä tirosalatan.
Limenas - Simi Restaurant
Palvelu oli hyvää ja nopeaa kaikin puolin. Saimme pöydän paikasta, johon tuuli kävi juuri sopivasti. Paikan sisäänheittäjä oli kova puhumaan ohikulkijoille, mutta teki silti työnsä kovin kohteliaasti.

Ruokailun jälkeen kävelimme vielä hieman Limenaksessa. Ostinpa itselle kalenterin, jolla voi ensi vuonna matkakuumeilla.
Kreikka-taskukalenteri vuodelle 2016
Minnis oli vuonna 1990 vanhempiensa kanssa Limenaksessa. Muistikuvat ovat hataria, mutta yhden patsaan muistin.
Limenas - Delfiinipatsas
Ja vielä Limenasta kuvin.
Limenas - rantaa

Limenas - maisemakuva

Limenas

Limenas - shoppailukatu

Limenaksen kuja

Limenas - kissat saivat Whiskasin kuivanappuloita
Jatkoimme ajelua pohjoisen kautta länteen päin. Kauniita maisemia soljui ohi ja toki niitä välillä piti pysähtyä ihailemaan.
Skala Maries
Etsimme Mariesin läheltä luostaria, mutta koska kello oli jo kolme, oli luostari jo ehtinyt sulkea ovensa. Tyydyimme ihailemaan sitä ulkopuolelta ja jatkoimme matkaa.
Luostari lähellä Mariesia, nimeä emme valitettavasti muista
Ajelimme Limenarian läpi ja kävimme vielä Theologoksessa. Hauska pieni kylä liuskekivikattoisine taloineen. Kuvia ei tosin auton ikkunasta tullut räpsittyä.

Lopuksi tankkasimme auton, 20e riitti hyvin täyttämään tankkia sen verran kuin tarvitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti