sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tutustuminen Näyttelykeskus WeeGeehen



Päätimme suunnata viime lauantaina kohti Espoota ja Näyttelykeskus WeeGeetä, sillä sinne pääsee Museokortilla, eikä ole aiemmin tullut vierailtua siellä.





KAMU – Espoon kaupunginmuseo (Tuhat tarinaa Espoosta)

Espoo on minulle hieman tuntematonta aluetta, enkä liiemmin ole siihen halunnut tutustuakaan. Käymisen arvoinen paikka ja paljon historiaa mm. market-tuotteista, joita on ollut muuallakin kuin Espoossa. 















*******

Näyttely: Gladiaattorit – Voitto ja kuolema Colosseumilla 26.9.2015 - 27.3.2016

Mielenkiintoinen näyttely siitä, miten gladiaattorit elivät ja valmistautuivat taisteluihin. Miten heitä kohdeltiin ja kuinka esimerkiksi ruokailivat. Ehdottomasti suosittelen. Lapsille on ohjelmaa aika ajoin ja leikkinurkkauksessa pääsee halimaan Teddykompanietin ihanaa pehmokrokotiiliä, -norsua tai kirahvia.













Näyttelyyn voit tutustua tarkemmin Espoon kaupunginmuseon sivuilla »
******

Helinä Rautavaara museo

Helinä Rautavaara (1928-1998) oli minulle tuntematon ennen tähän museoon tutustumista. Kuitenkin erittäin mielenkiintoinen henkilö, joka tutustui Euroopan ulkopuolisiin kulttuureihin ja kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen. Kokoelma sisältää hänen matkamuistojaan taide-, rituaali- ja käyttöesineitä matkoiltaan Afrikasta, Aasiasta ja latinalaisesta Amerikasta. Suosittelen lämpimästi.

****** 

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Leikkikulttuuri museo, jossa esillä leluja 1800-luvun lopusta aina tähän päivään. Oli aika nostalginen fiilis katsoa etenkin 1970, -80 ja -90 –luvun leluja. 

******

Näyttely: Sirkuksen Magiaa  24.3.2015-28.2.2016
Pieni näyttely, jossa voi tutustua sirkuksen historiaa ja testata mikä sirkushahmo olisit




Suomen Kellomuseo

Pohjoismaiden ainoa ajanmittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo. Museosssa on nähtävillä kokoelmia vuodesta 1994 lähtien, jolloin Kelloseppäkoulu perustettiin Lahteen. Kokoelman alkuperäinen tarkoituskin oli olla koulun opetuskokoelma.


Näyttely: Metrolla Espooseen - kellot kulkuvälineissä 8.5.2015-10.4.2016

Tässä näyttelyssä pääsi tutustumaan metron historiaan, hyppäämällä metron kyytiin ja kokeilemalla, kuka valitsee nopeimman kulkuvälineen. Aika pieni nurkkaus kaiken kaikkiaan, mutta mielenkiintoinen. Varsinkin nyt kun Espoon metro tekee tuloaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti